Учителка беше смъртоносно намушкана от ученик днес в класна стая на

...
Учителка беше смъртоносно намушкана от ученик днес в класна стая на
Коментари Харесай

Ученик уби с нож учителката си във Франция

Учителка беше смъртоносно намушкана от възпитаник днес в класна стая на частно училище в югозападна Франция, оповестиха френските медии. 

„ Мога да потвърдя, че в действителност е имало нахлуване с нож и че жертвата преди малко е умряла “, съобщи пред Агенция Франс Прес държавният прокурор в Байон Жером Бурие, който е на място. 

16-годишният хипотетичен причинител на нападението е задържан и арестуван, сподели той по-късно, добавяйки, че жертвата е 52-годишна учителка по испански език.

Убийството се случи в католическата гимназия Saint-Thomas d`Aquin в Saint-Jean-de-Luz, се споделя в известие за пресата от прокуратурата

По обяд учениците последователно напуснаха заведението, откакто бяха затворени за към два часа в съответните си класни стаи. В центъра учат към 1100 възпитаници, означи сътрудник на AFP. 

Не са ясни претекстовете за убийството, само че нападателят е нахлул в стаята ненадейно и очевидно за да наръга учителката.

Това е първият случай, когато преподавател е бил погубен по време на осъществяване на отговорностите си във Франция, след убийството на професора по история Самуел Пати от млад съветски емигрант от чеченски генезис, радикализиран ислямист, на 16 октомври 2020 година в района.. На 13 септември 2022 година 15-годишен гимназист намушка с нож в гърлото учителка в гимназия в Каен, само че тя оцеля 

Immense émotion suite au décès aujourd’hui d’une professeure au lycée Saint-Thomas-d’Aquin à Saint-Jean-de-Luz. Mes pensées pour sa famille, ses collègues et ses élèves. Je me rends sans délai sur place.
— Pap Ndiaye (@PapNdiaye)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР